Utställning i Degeberga 2022

CairniSyds inofficiella utställning i Degeberga 11 juni 2022

Det blev en trivsam utställning när 29 Cairn med ägare/förare ställde upp för bedömning i den vackra naturen i Degeberga. Vädret var utmärkt och stämningen likaså.

Vår domare, Mats Lindborg, Kennel Raskens, gjorde en strålande insats och hans öppna kritik blev mycket uppskattad. Den blir en ju en pedagogisk beskrivning av rasen och av domarens preferenser. Inte minst är detta viktigt och berikande för de ovana utställarna. Vår uppskattade ringsekreterare Eva Swanberg gjorde som vanligt ett utmärkt arbete och ledde processen med van hand till allas belåtenhet.

Domaren noterade flera fina huvud och var noggrann med beskrivningen av hundarnas rörelser, som han demonstrerade tydligt på ett kreativt sätt med sina egna armar – Lärorikt!

Till vår glädje var det flera första-gångsutställare som nu visade sina Cairn, med lite hjälp från uppfödare eller andra. Några har sagt att de fick ”blodad tand” och det är ju precis så här som inofficiella utställningar har en särskild funktion att fylla.

Det var många fina Cairn som visades, vilket också domaren påpekade, men det går inte att nämna alla här. Bilderna får tala.

En avelsgrupp och fem (!) uppfödargrupper fick vi också skåda. Per Nilssons 12-årige  Caroqs Emelanin visade en fin avelsgrupp. Uppfödargrupperna bestod av; Kennel Caroq´s Per Nilsson, Kennel Hagahus Birgitta Wellenius Lindstrand, Kennel Kamiliagården Helen Forsberg, Kennel Kullehus Agneta Larson och Kennel Ringtorps Mariann Åkesson.

Samtliga fick lovord och Hederspris. Kennel Kullehus blev placerad etta.

Så till finalen! En jämn kamp mellan bästa hane och bästa tik slutade med:

BIR Birgitta Wellenius Lindstrand med Hagahus Just Me Too

BIM Albin Andersson med Rottriver´s Kuray

(Se bild)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *