Annandagspromenaden 2021

Annandagspromenaden på Järavallen

Dimman låg som en kall blöt filt över den här delen av Skåne, men ett femtontal tappra medlemmar kom på vår traditionella Annandagspromenad. Och med dem ungefär fyrtio glada Cairn (jo, det finns en del som har flera hundar, en hade t ex sex Cairn med sig), härligt!

När vår ordförande, Leif Kastberg hälsade välkommen nämnde han att den här promenaden nu har funnits med i vår klubb i 25 år – så nog kan vi kalla den för tradition.

Det blev en rejäl promenad i skogen och när alla så småningom kommit tillbaka bjöds det på varm glögg och pepparkakor och godis. Och naturligtvis prat om våra Cairnterrier, som ras och om deras egenskaper och personligheter. Här fanns hela åldersspannet från valpar till veteraner så samtalsämnena flödade. Det är också trevligt att träffas Cairnvänner emellan och utbyta erfarenheter av olika hundkurser mm som vi deltagit i, dessutom kan man ju få råd och tips om både det ena och det andra.

 Många av medlemmarna har varit med tidigare men det kom också ett par nya som förstås välkomnades i gruppen. Det är trevligt och tacksamt när uppfödarna uppmanar sina valpköpare att delta i klubbens aktiviteter.

Om ni tycker att det saknas hundar på gruppbilden så stämmer det – dom placerades i sina respektive bilar så att matte/husse i lugn och ro kunde avnjuta glöggen. Ni vet ju hur det är att gå med Cairn i grupp…alla drar och vill gå först och det kan vara nog så jobbigt för förarna! Så en paus för glögg utan en hund som vill busa med de andra är på sin plats ibland. Annars vill vi ju helst alltid vara tillsammans med våra små glädjespridare, eller hur?

Med lite kalla fötter och fingrar och en önskan om ett Gott Nytt Cairnår sa vi ”på återseende” till varandra efter ännu en trevlig träff.

Mariann Åkesson fotograferade.

Styrelsen för Cairn i Syd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *