Snogeholm 2021

Snogeholmsträffen söndagen 19 oktober 2021

I strålande sensommarväder var det dags igen för vår traditionella och populära Snogeholmsträff. Ordförande Leif Kastberg välkomnade och berättade att den här träffen har gått av stapeln på den här platsen i ungefär tjugo år och dessförinnan på annan plats i Skåne. Många medlemmar återkommer och har roliga minnen att berätta och nya medlemmar visar sin uppskattning och vill återkomma.

Platsen i det vackra skogsområdet är väl vald. I söndags var det ungefär 26 personer och ett 40-tal Cairnterrier som tillbringade en trevlig dag tillsammans. Rörligheten bland både människor och hundar gör det svårt att exakt ange antal. Dagen startade med en tipspromenad med Lars Holmbergs kluriga frågor. Under tiden förberedde ordförande, tillika grillmästare, korvgrillningen och dukade fram alla tillbehör. Det digra prisbordet ställdes samtidigt i ordning.

Korvarna smakade som vanligt extra gott, Lars summerade resultatet från tipsrundan med prisutdelning och likaså drogs vinster i lotteriet. Vi minglade och utbytte erfarenheter och upplevelser av våra kära Cairn, allt från valpar till veteraner fanns ju här idag. Och en glad och trivsam stämning. 

Nu var det äntligen dags för träffens höjdpunkt – Cairnracet! Backen var utmätt och klar och förväntan var stor. Skulle fjolårets vinnare Albin med Svante återigen vara snabbast? Och Carina med Ruth haka på som bästa tik? Här fanns flera ekipage som utmanade dem. Det är jätteroligt att se mattar och hussar (en åt gången) kånka upp för backen vars sista del riktigt suger på krafterna och när de på väg i backen ropar ”Släpp” får se sin hund som kommer farande som ett streck i värsta cairnfart. Då gäller det för förarna att komma i mål innan hundarna, som inte verkar besvärade av branten minsann. Först ut är hanarna, sedan tikarna och därefter släpps samtidigt bästa hane och tik mot varandra. Det här är verkligen ett härligt och roande ”skådespel” – och mycket uppskattat av våra medlemmar.

Nå, hur gick det? Behöll Svante sin ledarposition?

Ja, Albin Andersson och Svante var snabbast av hanarna även i år med tiden 06.46. Bästa tik var Ruffa med matte Ingela Elofsson med tiden 07.56. Nu släpptes de i ädel tävlan mot varandra, det var jämnt lopp tills Svante bestämde sig för att släppa fram Ruffa för att få nosa henne i baken!

Men Albin och Svante var oslagbara med bästa tid även i år och tog därmed sin andra inteckning i vandringspriset. Bra jobbat, vi gratulerar till deras fartfyllda seger!

Vi gratulerar även Ingela och Ruffa och bra jobbat också av alla er andra som ställde upp!

Det blev prisutdelning, applåder och fotografering och så var ännu en lyckad Snogeholmsträff till ända.

Styrelsearbetet är som bäst när vi anordnar något som uppskattas av våra medlemmar som bidrar till att skapa så god stämning vid våra träffar. Tack för det!

Bästa Cairnhälsningar

Styrelsen Cairn i Syd

PS. Mariann Åkesson är vår flitiga fotograf som bidragit med bilder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *