Utställning: Snapphanen 2019

Lördagen den 15 juni, i Tyringe, på Kurhotellets gröna fina gräsmatta, hade Cairn i Syd sin årliga inofficiella utställning SNAPPHANEN. Utställningen startade kl. 10.00 i strålande sommarväder. Domare för dagen var Markus Gisslen, Kennel Shadeacre, som kommer från Sandared utanför Borås, där han med framgång föder upp Tibetansk Terrier. Han skulle bedöma 28 anmälda hundar fördelade på 3 valpar, 6 hanar och 19 tikar. Till sin hjälp som ringsekreterare hade han Eva Swanberg, som troget ställer upp och hjälper oss år efter år. All heder åt henne. Eva behärskar verkligen konsten att hålla ordning och reda i ringen. En gemytlig stämning mellan de olika deltagarna tillsammans med en mycket sympatisk domare bidrog till att vår utställning blev väldigt lyckad. Vi fick dessutom flera positiva omdömen om platsen vi valt, både från utställare och från ovanligt många åskådare som hade lockats dit efter en välskriven artikel i tidningen Norra Skåne. Här finns kanske flera kommande cairn-ägare vad det lider.

Som avslutning på det hela och som tack för sitt fina arbete i ringen belönades Markus och Eva med varsin guldglänsande påse, förmodligen något gott till maten. Vi vill även rikta ett stort tack till våra utställare som anmält så många fina hundar.

Resultatlista Snapphanen:

BIR junior Rottrivers Partyplanner

BIM junior Ballyhoos Guds Gift

BIR unghund Caroqs Clay

BIR veteran Rottrivers Rainbow

BIM veteran Ringtorps Fresco

BIS

BIR Rottrivers Partyplanner

BIM Rottrivers Rainbow 

BIR-valp

Ringtorps Edda Evora.

 

Text: Lars Holmberg

Bilder: Ingrid Claezon, Lars Holmberg och Marianne Åkesson


 

Nu när sommaren väntar runt knuten, och ledighet och semestrar hägrar, vill vi i styrelsen önska våra medlemmar en riktig skön och avkopplande tid med sköna bad, kanske en god bok i hängmattan eller en spännande resa. Tänk då på att våra kompisar inte trivs i varma bilar, inte tycker om fästingar för att nämna några exempel.

Höstaktiviteter 2019.

Tyvärr är det ju så att p gr a bristande intresse för vårens aktiviteter från våra medlemmars sida har styrelsen enhälligt beslutat att inte föreslå eller ha några under hösten. Vi beklagar detta men vi vill på detta sätt uppmana er ännu en gång att komma med förslag som ni själv skulle uppskatta. Vi i Cairn i Syd-styrelsen är idel öra kan vi lova.

Lars Holmberg.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *