Djurens dag 2019

Lördagen 23 augusti 2019

Så var det åter dags för Djurens Dag på Jägersro. En familjedag då besökarna får tillfälle att bekanta sig med olika djur och se många intressanta uppvisningar av dessa.

Sydskånska Kennelklubbenhade organiserat rasmontrar, rasparad, utställning m.m. Och vi – Cairn i Syd – var förstås där! I vår rasmonter fanns/jobbade Lisa, Fido, Gina, Maggie – med sin matte Helen Forsberg (Kennel Kamiliagården) och Ingrid Claezon, som alla stolt representerade vår ras.

Solen strålade, ja lite väl mycket, för det var alltför varmt med 30 grader. Vi fick därför ta upp hundarna en och en för visning på bordet, medan de andra fick stanna i skuggan i tältet. Därför bjöd vi också in besökarna att hälsa på dem där, vilket var uppskattat. Inte minst av de små barn som befann sig på samma nivå som hundarna, men med kompostgallret emellan.

Det var väldigt många familjer som besökte oss – och andra aktiviteter – och det blev en trevlig och avspänd atmosfär. Hundarna då? Som den fantastiska ras som de är, så lät de sig bli klappade och uppträdde på det allra bästa och vänligaste sätt. ”Första pris” som ”klappehund” måste tilldelas Fido! Han är helt otrolig på att charma både barn och vuxna, det var mer än ett barn som valde Fido som favorit.

Vi fick också besök av personer som haft cairnterrier och som vittnade om rasens förträfflighet. En person berättade om sina två älskade cairn, som emellertid fick stanna hemma i dag.

Tre cairn ställdes ut med framgång, en valp, en junior och en vuxen. Valpens matte är nybliven cairnägare och novis när det gäller utställningar, Vi fick intryck av att båda tyckte det var roligt. Det blir nog fler utställningar för den här valpen framöver. Matte uttryckte sin glädje för den fina hjälp hon fick av de andra två cairnutställarna.

I rasparaden deltog vi med ovanstående fyra hundar samt Wilma med matte Marie Stjernfeldt. Valpen med matte hade då lämnat fältet på grund av den extrema värmen.  Som vanligt var rasparaden lite rörig, men charmig ändå. Men den var bättre än tidigare år och vi paraderade mellan applåderande publik. Det var väldigt många raser som presenterade sig och trots trängseln gick allt lugnt tillväga.

Det var väldigt trevligt att möta så många positiva människor och att få berätta om och visa upp våra cairnterrier. Sydskånska kennelklubben hade lagt mycket arbete på att allt skulle fungera. Småprat med representanter för andra raser bidrog också till den goda stämningen. Det blev en lång varm arbetsdag, hundarna – och vi – var trötta men mycket nöjda.  Ni som läser detta, kom med era cairn nästa år så vi kan vara fler i rasparaden – och visa upp Världens Bästa Kompis!

Ingrid Claezon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *