Utställning: Snapphanen 2018

Cairn i Syds inofficiella utställning SNAPPHANEN 2018.

 En fullträff vågar man väl uttrycka det som utan att ta till överord. Det här hade väl ingen av oss i styrelsen trott när vi planerade för denna utställning .  Vad var det vi inte trodde? Jo, att 41 hundar, (6 valpar, 13 hanar och 22 tikar) skulle vara bokade när anmälningstiden gick ut.  Helt fantastiskt med tanke på 2017 års tilltänkta utställning, då mindre än 20 hundar var bokade och det hela därför fick ställas in.

Det blev en härlig och trivsam lördag  i Degeberga den 16 juni. Underbart sommarväder, fina hundar och glada och trevliga utställare. Dagens domare Kjell Carnbrandt, kennel Hickory, hade tagit sig hela vägen från Mariestad till Österlen. Till sin hjälp i ringen hade han Eva Swanberg, välkänd för sitt arbete som ringsekreterare för de flesta cairn-utställare i Skåne.

Kl. 10.00, efter att domare, ringsekreterare och utställare hälsats välkomna, startade så det hela. Det visades upp många vackra cairn i ringen. Öppen kritik är det många som uppskattar när det gäller omdömet om sin hund och det var precis vad domaren använde sig av denna dag. Efter hand som hundarna i de olika klasserna blev bedömda och vinnare utsedda, det digra prisbordet tömt, korades slutligen dagens BIS. Det blev katalog nr. 36. SUCH Jennévas Danish Date, uppfödare och ägare Eva Hamilton, Kållekärr.

Vi i Cairn i Syd är väldigt glada och tacksamma för det stora antal utställare med fina cairn som anmält sig till vår utställning. Tack vare er medverkan blev denna dag verkligen vad man som arrangör hoppats på. Ett stort tack. Även dagens domare, Kjell Carnbrandt   och ringsekreterare Eva Swanberg bidrog med sin kunnighet till en lyckad utställning. De avtackades för sitt uppoffrande arbete i utställningsringen och erhöll dessutom varsin gåva av klubben.

Sommaren kom tidigt i år och nu nalkas midsommar och semestrar. Styrelsen i Cairn i Syd tillönskar våra medlemmar en Glad Midsommar och trevlig, avkopplande och skön ledighet.  Man behöver fylla på energiförrådet efter en lång, kall vinter.

Vi har en del höstaktiviteter på gång. De kommer att redovisas på vår eminenta hemsida www.cairnisyd.se  vad det lider. Som alltid när värmen kommer, tänk på, inga hundar i var  ma bilar och kolla genast om ni varit i skogen så kompisen inte har några fästingar. Dessa små elaka, bitska och sugande varelser.

Lars Holmberg.

Resultaten:

BIR VALP: Ballyhoo´s Friendship is a Gift

BIM VALP: Kullehus Grace

BIR Junior blev; Hagahus Fun-Fun-Fun

BIM junior  : Hagahus Got The Look

BIR unghund blev; Tribuns Nice Guy

BIM  unghund  : Caroq´s Waddiwasi

BIR veteran blev ; Raskens Rapsody In Red

BIM veteran  ; Ringtorps Maggie Magdalena

BIS blev : Jenneva´s Danish Date

BIM    ; Tribuns Nice Guy

Bästa avelsklass blev Kennel Kullehus med Kalan Kingsburgh

Bästa Uppfödaklass blev Kennel Caroq´s

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *