Djurens dag 2018

Sydskånska Kennelklubben hade anordnat Djurens Dag på Jägersro Travbana söndagen den 19 augusti. Här kunde man stifta bekantskap med olika exotiska djur t.ex. sköldpaddor, kameler, alpackor, kaniner och olika fåglar. Ett 30-tal olika hundraser fanns även på plats och Cairn i Syd representerade med egen rasmonter.

Det var ett digert program som de olika brukshundarna skulle genomföra. Dagens konferencier, Nassim Al Fakir, inledde aktiviteterna i rask följd med specialsök och därefter ställde alla upp för en parad där de olika raserna presenterades för publiken. Räddnings-hundar fick sedan visa sina färdigheter och därefter var det dags för agilityuppvisning. Vinthundar fick visa att det går undan på tävlingsbanan och som avslutning på dagens program visades vad en räddnings-hund förmår utföra i vatten. Det är beundransvärt vad det går att lära en hund.

Många barnfamiljer hade löst biljett och de närvarande rasmontrarna fick många besök och hundarna blev verkligen beundrade och klappade. Vi som visade våra cairn upplever att det finns ett stort intresse för rasen och att det förhoppningsvis leder till att vi får fler cairn-ägare vad det lider.

VI vill påminna våra medlemmar om Snogeholms-träffen den 16 september kl. 11.00. Vi samlas vid grillplatsen som vanligt. Missa inte denna aktivitet för det blir en heldag. Vi inleder med en stärkande tipspromenad.  När vi fikar efter tipspromenaden får våra cairn visa om de lärt sig något roligt trix. Bästa trix belönas med pris. Och som avslutning på dagen, cairn-racet, där snabbaste hund, tik eller hane, som vanligt får en inteckning i vårt fina vandringspris.

 Våra medlemmar, nya såväl som gamla hälsas mycket välkomna till Snogeholm.

 Lars Holmberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *