Aktivitetsdag i Veberöd 2018

I strålande sommarväder, söndagen den 13 maj var våra medlemmar i Cairn i Syd inbjudna till Veberöd för att träna Lek o Relationsövningar under Eva Fabricius ledning. Vi hade tillgång  till  brukshundklubbens nya, stora och jättefina övningsplan. Förvånande nog kom bara 13 medlemmar och 11 cairn. Trots det klena medlemsintresset så genomförde ändå Eva övningarna på ett mycket kunnigt och instruerande sätt. Härligt att uppleva med vilken entusiasm och framåtanda våra kompisar visar i de olika momenten. Bra för kroppen men ännu bättre för knoppen skulle man kunna påstå.

Så småningom tog värmen ut sin rätt både på hundar och förare och övningarna avslutades för denna gång. Vi förflyttade oss snabbt in i skuggan där kaffekorgarna och hundarnas vattenskålar raskt plockades fram. Dagens grillmästare, Rune Åkesson, serverade dessutom god grillad korv med tillbehör som smakade gott efter strapatserna.

Vi styrelsen är lite konfunderade betr. varför så få medlemmar och speciellt nya valpägare inte kommer till en aktivitet som är så nyttig, speciellt för hundarna. Informerar våra olika uppfödare verkligen sina nya valpköpare om Cairn i Syd och de aktiviteter som erbjuds. Det är en fråga det kanske finns anledning att ställa.

Lars Holmberg.

Bilderna kommer från Marianne, AnneLiese och Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *