Aktivitetsdag i Lingenäset 2018

I ett fantastiskt vårväder samlades 18 medlemmar och hela 25 cairn söndagen den 22 april på Lingenäset utanför Kristianstad. För många av oss var det första gången vi besökte denna plats. Leif Kastberg, som var ansvarig för aktiviteten, hade lovat oss en annorlunda aktivitet och han hade verkligen bemödat sig att för att få till en givande dag för medlemmarna och inte minst för våra bästa kompisar. På en c:a 4 km lång promenad fick vi uppleva en underbar natur som fullkomligt exploderade av vårblommor. Olika hinder längs promenaden gjorde att hundarna fick prova på olika moment som att klättra, gå balansgång m.m. vilket utfördes med stor entusiasm.

När alla åter var samlade så smakade det gott med kaffe och för de riktigt hungriga serverades det även grillad korv med tillbehör. Som avslutning på dagen fick våra kompisar tillfälle att leta godbitar gömda under små burkar på en liten plats vid sidan om grillplatsen. Lätt som en plätt. Med den nosen en cairn har var godiset snart både upphittat och uppätet.

En härlig dag, på en fantastiskt fin plats och i mycket trevligt sällskap. Ett stort tack Leif K. som gjort ett suveränt jobb

Lars Holmberg

Bilder Marianne Åkesson och Anneliese Jönsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *