Snogeholm 2023

Så var det då söndagen den 10 september och dags för cairnträffen i Snogeholm. Sista dagarna hade varit sommarvarma med höga temperaturer och även denna söndagen såg ut att bli en riktigt varm dag.

Klockan 11.00 hade det kommit ungefär 15 medlemmar och cirka 25 hundar. Vår ordförande Leif hälsade alla välkomna och förklarade att vi skulle bli tvingade att ändra lite i vårt program. I vanliga fall så avslutar vi dagen med vårt årliga cairnrace, men eftersom backen som våra älskade hundar ska tävla uppför låg i skugga på förmiddagen, så startade vi med det.

Förväntningarna var stora och alla samlades runt backen. Hund efter hund sprang efter sin förare uppför backen och när alla som ville vara med hade sprungit visade det sig att vinnare bland hanarna var Albin Andersson med sin hund Svante. Bland tikarna var det Marianne Åkessons hund Freja som var snabbast. Som avslutning släpps bästa hane mot bästa tik och de får tävla uppför backen. Freja och Svante stod på startlinjen och Marianne och Albin tog sig uppför backen. Hundarna släpptes och förarna ropade på sina hundar. Svante upptäckte genast att Freja luktade väldigt gott. Hon hade precis börjat löpa. Svante, uppförde sig som en gentleman, och bestämde sig för att låta Freja vinna. Han sprang bakom henne hela vägen upp och bara luktade. Freja blev värdig vinnare och blev årets snabbaste hund.

Solen sken från en molnfri himmel och medlemmarna tog sig an den 5 km långa tipsrundan i skogen. När de kom tillbaka till samlingsplatsen var både hundar och människor svettiga och varma, men alla var glada och intog fikaplatserna.

Vår ordförande hade grillat korv och stämningen var hög när det äntligen var dags att fika.

Ordförande tog till orda och tackade för att alla hade kommit och sen blev det prisutdelning för de värdiga vinnarna. Albins hund Svante tog tredje inteckningen i hanarnas vandringspris och därmed får de behålla priset. Bland tikarna tog Marianne och Freja sin andra inteckning i vandringspriset.

Efter prisutdelning från cairnracet blev det prisutdelning efter tipsrundan.

Dagen avslutades och alla körde trötta, men nöjda och glada från en härlig dag i Snogeholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *