Viltspår 2021

Under 5 lördagar har Cairn i Syd haft övningar i blodspår utanför Örkelljunga, närmare bestämt i V. Ringarp hos Mariann och Rune Åkesson som välvilligt ställer sin gård med tillhörande mark till avdelningens förfogande. Leif Kastberg har varit övningsledare i år, precis som vid tidigare tillfällen. Han brinner verkligen för det här med blodspår och detta stora intresse tillsammans med den gedigna kunskap han besitter i ämnet, förmår han verkligen dela med sig av. 6 hundar har fått visa vilken fantastisk nos dom besitter och vi som håller i linan blir lika imponerade varje gång när kompisen efter hårt jobb, i tuff terräng stolt står där med ”skånken” i munnen och tittar glatt, precis som dom vill säga: är jag inte duktig nu? Vi som deltagit och på nära håll fått se vad dessa fantastiska hundar kan uträtta, har varit något utöver det vanliga och som många fler cairn-ägare borde få vara med om. Tveka inte nästa gång det kallas till spår-kurs på vår hemsida. Anmäl er på studs. Det här är något alldeles extra.

Lars Holmberg.

Det glada gänget på bilden är i V.Ringarp utanför Örkelljunga där vi övar viltspår. Övningsledare i år, liksom tidigare är avdelningens ordf. Leif Kastberg med stor hjälp av Albin Andersson. Dom kan verkligen inspirera oss och våra hundar med sina gedigna kunskaper i ämnet. Att se en taggad cairn när den fått på sig spårselen och sätter i väg över stock och sten, genom ris och buskar, är en upplevelse av sällan skådat slag. Jag kan inget annat än verkligen rekommendera er cairn-ägare att anmäla er till kurs vid nästa tillfälle. Ett utmärkt sätt att fördriva en lördagsförmiddag och se vad en stor hund i liten förpackning förmår att utföra. Det är kanske inte helt fel att matte och husse får komma ut i skogen och röra på sig och få frisk skogsluft i lungorna.

Lars Holmberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *