Snogeholm 2020

Snogeholmsträffen söndagen 20 september 2020

Äntligen var det dags igen för vår traditionella träff i Snogeholms strövområde!

Vi var många som längtat och många som kom med sina Cairn och ett glatt humör; 25 personer och drygt 35 Cairn (de är ju aldrig så stilla så att det går att räkna dem exakt) plus en Schäfer och en Westie.  En strålande vacker sensommardag bidrog också till trevnaden.

Ordförande Leif Kastberg hälsade alla välkomna och berättade om dagens program. Därefter var det dags för tipsrundan med Lars Holmbergs kluriga frågor. Efter den timslånga promenaden stod vår ordförande, tillika grillmästare, redo och serverade korv och dricka. Tänk så gott det är med en grillad korv ute i naturen!

Därefter fick vi en fin och intressant uppvisning av Marie Andersson med tonårssonen Albin, som visade hur man tränar sin hund med balansboll samt demonstrerade nyttiga kontaktövningar. Albin imponerar med sin speciella begåvning när det gäller att träna och att kommunicera med hundarna. Han visade balansövningar med en av sina tre cairn, tvåårige Bosse, som i sin tur verkade gilla det här sättet att arbeta på. Marie visade också hur Bosse tydligt jobbade med sina muskler på balansbollen. Medlemmarna erbjöds att prova på och såväl Lars unga Alice som Stinas Elsa fattade genast hur de skulle göra och klarade balansen utmärkt.

Så roligt att få se en ung person som Albin, som med lugn och säkerhet aktiverar sina hundar. Det är tyvärr ont om ungdomar bland våra aktiva medlemmar, tänk om vi hade kunnat få till en engagerad ungdomssektion …

Nu till Cairnracet – alltid lika spännande! Vi begav oss till långa backen där detta skulle avgöras. För er som aldrig varit där kan det kort beskrivas så här: en person håller i hunden medan föraren springer uppför backen lockandes på hunden. När föraren ropar ”släpp” får hunden ge sig iväg i full fart, men föraren måste komma över mållinjen före hunden. Tidtagning sker. Först ut hanhundarna, därefter tikarna och slutligen släpps samtidigt vinnande hane mot vinnande tik och tävlar mot varandra. Det här är alltid lika roligt att skåda! I år var det inte någon hund som avvek och for ut i skogen, vilket har hänt tidigare.

Tillbaka till samlingsplatsen och utdelning av priser till vinnande ekipage. Bästa hane var Svante med sin förare Albin och bästa tik var Ruth med Carina Persson. Av dessa två var Svante snabbast och fick sin första inteckning i det fina vandringspriset. Ruth som nu vann för tredje gången fick behålla den trevliga vandringsskulpturen (en Cairn).  Vi gratulerade hjärtligt med blommor och applåder!

(Visst tyckte jag höra förra årets vinnare viska ”Revansch!”?)

Efter en trevlig dag med Cairnvännerna var det med ett leende som vi skildes åt, nöjda efter återseendet . Det här är en aktivitet som i många år varit uppskattad av medlemmarna på många sätt. Vi delar också erfarenheter och Cairnupplevelser med varandra och trivs.

Vi hoppas att vi ses snart igen!

För styrelsen i Cairn i Syd/Ingrid Claezon

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *