Att vara MOLLE MORRIS fordrar omvårdnad.

Jo nog är det så, vi fyrbeningar drabbas ju av åkommor på samma sätt som hussar och mattar och ofta med likvärdiga krämpor

Nu finns det ju som i människovärlden medicinmän och medicinkvinnor även för oss  men  med stora skillnader som att

Gamlingar i människosläktet, +55-are och äldre får reducerad eller fri omvårdnad utan dyr extra försäkring, men hundar får betala fullt ut även på ålderdomen. Varför skall vi, deras bästa vän, alltid dra i kortaste strået?

Efter mitt senaste tandrensningsbesök får husse och matte leva på vatten och bröd länge efter att ha fått veterinärföretagets "som hittat pris" åtföljt av rekommendation att göras två gånger per år!

Förutom att vårt "hålla vid god vigör"  hundliv är kostsamt lever vi  ett farligt liv och det är många ätbara saker som vi måste undvika såsom choklad, lök, kycklingben, och annat. Men det finns än värre saker, som gjorde att den  fina hunden  Max i Tyresö blev endast två år efter att ha ätit gift utlagt av illvillig person. Verkar vara svårt att förhindra och har förekommit på flera platser, så ni hussar och mattar, bevaka oss noga på promenaderna så att vi inte snabbt i skymundan  stoppar i oss något på marken. Alternativet är att beklä oss med nos-skydd, men inte är det så roligt att se ut som en ishoceky målvakt och ha galler om nosen och att få begränsat noseri,

Tänk också på att de illvilligas argument för giftutlägg ofta är förekomst av hundbajs i parker och annorstädes. Alltså, använd de fina tunnorna som jag visar exempel på från alpvärlden och som finns i motsvarande design även hos oss.

 

Med vänlig hälsning

Molle Morris den rörlige.