Spårträning i Örkelljunga 2018

                          

Cairn i Syd har under 4 söndagar i oktober, 7,14,21 och 28 haft kurs i blodspår för inbjudna medlemmar och deras hundar utanför Örkelljunga, närmare bestämt i Ö. Ringarp. Våra medlemmar, Mariann och Rune Åkesson, äger en gård här med utmärkt terräng, mycket lämplig för övningarna som de ytterst välvilligt ställt till förfogande.

Kursledare Leif Kastberg har på ett mycket kunnigt och informativt sätt delat med sig av de stora kunskaper han har. Att han är oerhört entusiastisk inför dessa övningar märktes och det smittade av sig på deltagarna som gärna ser en fortsättning till kommande vår.

Man kan inte annat än bli imponerad av de spårande hundarna. Dessa övningar är verkligen något som en cairn gillar. Vilken energi, vilken koncentration, vilken vilja. Att först se dem spåra och sedan komma tillbaka med huvudet högt, rådjursskånken i munnen och världens högsta svanföring är en upplevelse som heter duga.

Mariann och Rune har verkligen tagit hand om deltagarna. Rune har skött grillen med dem äran. Korvarna har varit utsökta. Leif K är ju visserligen numera avdelningens ständige grillmästare men skulle han vid något tillfälle få förhinder så är Rune definitivt en fullgod ersättare. Mariann har kokat kaffe, serverat hembakta bullar och andra godsaker, ej att förglömma andra söndagen då vi blev bjudna på en sagolikt god trattkantarellsoppa. Dessutom måste de ha tumme med vädergudarna. Vi har haft ett fantastiskt väder varje   söndag. Man skulle kunna säga att det var grädde på moset.

 Avdelningen vill framföra ett STORT TACK till Leif Kastberg, Mariann och Rune som verkligen ställt upp på ett fantastiskt sätt för kursdeltagarna alla hundar och vi andra, som bara tittade och njöt.

Lars Holmberg.

Bilder: Lars och Marianne