Hej igen alla Cairn i Syd medlemmar.

Vi har ju ett nytt år framför oss och nya förväntningar på vad som ska hända i vår avdelning. Vädret har ju inte varit det bästa på senare tid men vi får väl trösta oss med att grund-vattenmagasinen snart är i normal nivå. Det kommer ju förhoppningsvis en härlig vår med allt vad det innebär. Vi i Cairn i Syds styrelse ser fram emot att få träffa många av våra medlemmar vid våra aktiviteter.

Årsmötet 2020.

Medlemmarna i Cairn i Syd var kallade till årsmöte söndagen den 26 januari. Precis som i fjol fick vi tillgång till brukshundklubbens utmärkta lokaler i Hässleholm. Ett stort tack till dem. 26 medlemmar hade infunnit sig och mötet, med vår trogna årsmötes-ordförande Ulla Dalen, blev både trevligt och gemytligt. En del förändringar blev det i styrelsen. Leif Kastberg valdes till ny ordförande och Ingrid Claezon, välkänd i cairn-kretsar, valdes in som ledamot i stället för Christer Celander som avtackades för sin tid i styrelsen.

Efter mötet fick vi bekanta oss med vår nya styrelsemedlem Marie Andersson, hennes son Albin och den 18 månader gamla cairnen Bosse. Vi fick en fantastisk information och demonstration om hur man tränar sina hundar med balansboll.  Verkligt bra övningar för muskler och balans och inte minst för det mentala. Vad som behövs är enkla hjälpmedel och övningarna kan utföras inomhus, utan att vara beroende av väder och vind. Man önskar att fler medlemmar hade varit på plats och fått ta del av denna uppvisning.

Leif Kastberg, ordf. Cairn i Syd