Torup 22 mars

Bokskogenträff  22 mars 2020

Ett 15-tal glada cairnterrier med sina mattar och hussar kom till vår träff i Bokskogen vid Torup i dag. Det var sol men lite svalt i vinden när alla begav sig iväg på en liten skogspromenad.

Under alla år som den här träffen ägt rum har det aldrig varit så många andra människor här ute i skogen och det var faktiskt trafikkaos på parkeringsplatsen i sökandet efter en ledig p-plats. Det var en något märklig situation.

Men vi och våra Cairn är ju av den tåliga typen och kunde avnjuta vår medhavda matsäck och umgås. Tyvärr missade vi dagens ”huvudattraktion”, Marie och sonen Anton skulle hjälpa till med övningar på balansboll och med kontaktövningar, men i sista stund blev Anton förkyld och då fick de ställa in resan hit. Även vår ordförande, Leif, är sjuk, men hustrun och hundarna kom.( Det är inga Corona-relaterade sjukdomar.) Vi skickar ”krya-på-er” hälsningar från hela Cairngänget!

I stället gjorde Stina L och hennes Siri en liten uppvisning i lydnad och det imponerade på oss alla. Åtminstone på oss tvåbenta! Jag såg nog hur lilla Klara vände ryggen till och såg synnerligen ointresserad ut ”hoppas att matte inte får några idéer nu…”. Tösen var väl dagens äldsta Cairn och hon liksom flera andra var väl mer intresserade av möjligheten att få en smakbit här eller där.

Det är alltid trevligt att träffas och utbyta tankar och Cairnerfarenheter oss emellan och en dag som denna är en härlig avkoppling från alla dystra profetior – och en påminnelse om att vara försiktiga men att ”hålla balansen” och ta vara på gemensamma glädjeämnen. Och visst blir man glad när man får umgås med alla Cairn och deras mattar och hussar.. Marie och Anton har erbjudit sig att återkomma, låt oss se fram emot det.

Tack alla ni som kom i dag, njut av era små glädjespridare och så hoppas vi att vi ses snart igen.

För styrelsen

Ingrid Claezon