Kommande aktiviteter i höst och vinter

Nu längtar nog de flesta av oss att träffas igen med alla våra kära Cairn, eller hur?

Här är några datum att notera.

 Söndagen 6 september anordnar återigen SydSkånska Kennelklubben ”Djurens dag” på Jägersro. Det är en familjedag med många aktiviteter och uppvisningar. Olika rasklubbar inbjuds för att presentera sina hundar och liksom tidigare år kommer vi i Cairn i Syd att ha en rasmonter med några glada Cairn som får representera vår ras. Det brukar också vara en rasparad där medlemmar på besök gått med oss för att visa upp våra Cairnterrier, ni är hjärtligt välkomna att delta.

 Om det blir några ändringar på grund av Corona kan vi inte förutsäga,

Vi har, med tanke på de rådande coronarestriktionerna, beslutat att vi kan genomföra följande två träffar eftersom vi sällan är mer än femtio personer som träffas.  Dessutom är de utomhus och vi får hjälpas åt att hålla avstånd och följa gällande bestämmelser.

Det har framkommit en önskan om trimkurs och vi hoppas kunna anordna en sådan under våren.

Söndagen 20 september kl.11.00, Snogeholms rekreationsområde

Äntligen! Vår populära Snogeholmsträff med tipspromenad och det alltid lika spännande Cairnracet. Vem är snabbast i år? Tidigare vinnare som jagar inteckningar i vandringspriset eller kommer nya kvicka Cairn att visa upp sig? Nåja, det gäller ju också att ha en matte eller husse som orkar upp för backen innan deras hund varvar dem. Roligt är det att skåda i alla fall. Som vanligt blir det korvgrillning och trevlig samvaro oss Cairnentusiaster emellan. I år bjuds vi även på en uppvisning av Marie Andersson och sonen Anton som visar övningar med Cairn på balansboll samt kontaktövningar. Ni som var på årsmötet fick tillfälle att beundra Antons förmåga att få hundar att träna på balansboll, ni andra får nu möjlighet till detta.

Platsen är grillplatsen nära Rastarps stuga.

Vägbeskrivning:

Om ni kommer från Malmöhållet, kör E65 mot Ystad. Strax innan Ystad finns skylt från E65:an mot Snogeholm. Följ vägen fram till rekreationsområdet. Cairnskylt finns på vägen, sväng vänster, håll sedan till höger och följ skyltar fram till Raftarp stuga.

Om ni kommer från Sjöbohållet, sväng av från flygrakan mot Snogeholms rekreationsområde, följ vägen tills ni passerat slottet. Håll utkik efter Cairnskylt, sväng höger och håll höger tills ni kommer till Raftarp stuga.

Om ni behöver ytterligare hjälp med vägen kan ni ringa Helen Forsberg på 0702671833.

Lördagen 26 december kl.11.00 , Järavallens rekreationsområde

Annandagspromenaden på Järavallen är en annan populär tradition som vi tänker genomföra. Efter en skogspromenad avslutar vi med glögg och pepparkakor och trevlig samvaro, även om det får ske på lite håll.

Vi ser fram emot att äntligen få träffa alla våra medlemmar

och önskar er en SKÖN SOMMAR och VARMT VÄLKOMNA till våra träffar!

Ni är förstås alltid välkomna att kontakta någon av oss i styrelsen både med förslag och med frågor.

På återseende och bästa hälsningar

Styrelsen för Cairn i Syd