Spårträning i Fulltofta.

                          

Cairnisyd hade spårträning i Fulltofta söndagen den 23 oktober. 17 medlemmar och 14 hundar fanns på plats trots att regnet hängde över oss. Lars-Olof Strömberg med hustru Gunilla hade blodspåren klara redan när vi kom. Efter instruktioner hur man bäst lär sin hund att spåra gav vi oss ut i skogen för att omsätta nyvunna kunskaper i handling. Hundarna var verkligen på bettet, man märker tydligt hur roligt dom tycker att det är. Vilken otroligt känslig nos, vilken otrolig beslutsamhet, döva för allt annat i omgivningen, följer dom spåret tills rådjurs-skånken är hittad. En verklig upplevelse. Med benet i munnen och svansen käckt på svaj är det inte helt enkelt att få kompisen att släppa taget. Här har man lagt ner så mycket energi på att hitta benet och då ska ni inte tro att jag släpper utan att protestera med ett litet morr.

Efter spårträningen samlades vi nere vid Fulltofta Naturcentrums grillplats. Där hade vi tur. Solen som lyst med sin frånvaro tidigare, tittade plötsligt fram och temperaturen steg genast några grader. Avdelningen hade lovat att bjuda på korv med bröd och därför steg den ytterligare när Rune ropade att nu var korvarna klara. Alla lät sig väl smaka. En runda i skogen ger bra aptit.

Styrelsen vill tacka Lars-Olof och fru Gunilla för deras utmärkta arbete med att lära ut hur man lär sin hund att spåra. Vi vill gärna ha en fortsättning på denna träning. En cairn mår väl av både motion och mentalt arbete precis som vi som håller i snöret.

Lars Holmberg.

 Här kan ni se några bilder tagna av Ingrid. Fler bilder tagna av Marianne hittar du HÄR