Spårträning i Fulltofta 2017

Regnet öste ner i Fulltofta när vi, 15 medlemmar och 14 cairn, samlades söndagen den 22 oktober för att träna hundarna i att spåra. Många pratar om vädret, men ingen gör något åt det, var det någon som sa.

Lars-Olof Strömberg och Leif Kastberg hade gjort ett gott arbete och lagt ut hela 20 spår. Det var med stor iver och energi som hundarna gick till verket. Inte bekommer dåligt väder, med ”lite” regn en cairn, det ska mycket, mycket mer till. Fantastiskt att se vilket enormt luktsinne våra kompisar är utrustade med. Ingen hund missade rådjursskånken och efter väl förrättat värv kom de tillbaka med svansen i vädret, och benet i munnen, inte så lite malliga. Det var det inte helt lätt att få en del hundar att släppa taget. Ett och annat morr hördes.

När vi var färdigspårade åkte vi ner till Fulltofta Naturcenter där kaffekorgarna togs fram och grillen tändes. Som tur var kunde vi sitta under tak och vi bänkade oss runt grillen för att beundra Leifs färdigheter som avdelningens grillmästare. Vi har en känsla av att han tilldelats     detta åtagande för all framtid. (Dock inte protokollfört). Att man blir hungrig av att gå i skogen vet alla som motionerar där, och de välgrillade korvarna slank ner med blixtens hastighet både hos husse, matte och bästa kompisen. Ännu en dag med trevlig, gemytlig stämning, såväl mellan medlemmar som mellan hundar.

Vi i styrelsen tackar L-O och Leif för ett utmärkt arbete med spåren och ser fram mot nästa gång vi förhoppningsvis får förmånen att träffa våra medlemmar och hundar igen. Det blir på annandags-promenaden den 26 dec. på Järavallen. Ni är mycket välkomna.

Styrelsen Cairn i Syd.

Marianne och Helen tog bilderna