Snogeholms-träffen 2017.

Söndagen den 17 september samlades vi, 26 medlemmar och 25 cairn vid Raftarpstugans grillplats. En sådan enastående dag vi hade, med strålande sol och nästan sommarvarmt.

Vi började aktiviteterna med en härlig tipspromenad genom skogen. Rune hade sammanställt 10 kluriga frågor och här fick medlemmarna lite nyttig hjärn-gympa. Carina Persson visade sig ha flest rätt och belönades med pris för sin insats.

Under tiden tipset rättades bjöd avdelningen på grillad korv genom Leif Kastbergs försorg. Det visade sig att Leif onekligen besitter fina kunskaper i ämnet. Korvarna försvann i ett huj.

Nose work är en ny övning som vi fick prova på. Birgitta Wallenius-Lindstrand visade och berättade. Några hundar fick också prova på och här får man en uppfattning om vilken fantastisk nos dom har, man blir så imponerad.

Sist men inte minst så var det dags för dagens höjdare, cairnracet. Först ut var hanarna och därefter var det tikarnas tur. När dammet i backen lagt sig och alla resultat var framräknade så blev Mac snabbaste hane och Rut snabbaste tik. Nu skulle det avgöras. Vem skulle erövra det nya, fina vandringspriset? Mac eller Rut? Sida vid sida på startlinjen så kom Mac snabbast iväg men Rut visade sig vara en taktisk dam och sprang förbi Mac några meter från mållinjen. Vilken fight. Vilken energi dessa hundar visar upp.

Trevligt att så många nya medlemmar med sina nyförvärvade valpar kom. Vi i styrelsen tackar alla för deras medverkan till en riktigt lyckad dag.

Vi vill gärna påminna om nästa aktivitet, spårträning i Fulltofta, söndagen den 22 oktober med samling kl.11.00.

 Hjärtligt välkomna.

Lars Holmberg.

Marianne, Ingrid och AnneLiese tog bilderna.