Snogeholms-träffen 2016.

Cairnracevinnaren tikklassen och totalt 2016 med matte Helen

I ett alldeles strålande sensommarväder söndagen den 25 september samlades 24 medlemmar med 20 cairnterrier för den numera traditionella träffen i Snogeholm. Rune och jag gav oss först ut för att hänga upp frågorna för tipsrundan. Efter halva rundan passade mina två kompisar, Hugo och Algot på att ta ett gyttjebad.  Dom hade väl hört att det ska vara nyttigt men jag måste säga att hade dom haft knorr på svansen hade dom liknat två griseknoar.

Så skickades medlemmar och hundar, under Helens försorg, ut på en stärkande tipspromenad med både motion och hjärngympa. Väl tillbaka packades kaffekorgarna upp och samtidigt bjöd avdelningen på grillad korv med tillbehör. Under tiden vi fikade, rättades tipset och ensam vinnare med 11 rätt av tolv frågor blev Mariann Åkesson.

När alla var mätta och belåtna var det dags för dagens höjdpunkt, CAIRN-RACET. Man skulle kunna tro att hundarna var trötta efter tipspromenaden, men så var inte fallet. En cairn behöver inte lång stund för att återhämta sig och med tanke på prestationerna i backen stämmer det väldigt väl. Vilken vilja och entusiasm dessa hundar visar, helt otroligt. Det gick kanske inte lika snabbt i backen när husse eller matte skulle ”springa” före.

När dammet slutligen hade lagt sig och alla hundar gjort sitt race, hade Nelson bästa tid bland hanarna och Lisa bland tikarna. Lisa hade också den snabbaste tiden för dagen av alla tävlande hundar, och tog dessutom sin tredje inteckning i vandringspriset, en vacker tavla, vilken hon då får behålla. Det kommer att tävlas om ett nytt pris nästa år igen.

Efter en väldigt lyckad dag när alla nöjda och belåtna, åkte hem till sig, ser vi fram mot nästa aktivitet, spårträning i Fulltofta söndagen den 23 oktober kl. 11.00. Hjärtligt välkomna.

Ett bildspel från dagen hittar ni HÄR.

Lars Holmberg.

Vinnaren i hanklassen Nelson med matte Natalie