Lydnadsträning i Veberöd

I strålande väder hade 15 medlemmar och 10 hundar lördagen den 17 juni samlats på Veberöds Brukshundklubbs nyanlagda övningsplan som verkligen bjuder på möjligheter. Gott om plats så vovvarna kunde sträcka ut ordentligt efter bilfärden dit. Trevligt att så många kom med tanke på att förra aktiviteten inte lockade en enda medlem.

Liksom i fjol var det Eva Fabricius som höll i övningarna. Det gjorde hon på ett förtjänstfullt sätt och vi vill tacka henna för att hon ställer upp och bidrar på detta sätt. När Eva var klar med hundarna var det många trötta vovvar som fick välbehövlig vila medan undertecknad grillade korv och bjöd medlemmarna på. En och annan korvbit slank nog ner i gapet på bästa kompisen också misstänker jag för det var stor åtgång på korven.

Vi är inne i sommarperioden, snart midsommar och sedan en välbehövlig och efterlängtat semester för oss alla. Vare sig ni läser i hängmattan, ligger på stranden eller befinner er på resa någonstans så vill vi styrelsen önska er en riktigt glad, skön och avkopplande sommar och semester.

Tänk nu på, inga hundar i varma bilar och har ni varit i skogen eller andra fästingrika ställen, kolla i pälsen så inga odjur har följt med hunden hem.

Vi hoppas att vi ses på våra aktiviteter till hösten. Vilka de är kan ni läsa på vår eminenta hemsida www.cairnisyd.se framöver.

Bilderna togs av Anneliese ochBo Nilsson

Lars Holmberg.